Digitaliseren

Super 8, Normaal 8, VHS, videotapes of cassetteband; vrijwel al deze opslagmethoden zijn gevoelig voor ouderdom, slijtage of verwering. Dit komt helaas de kwaliteit niet ten goede. Ze gaan niet 100 jaar mee. Hoe langer filmmateriaal op een spoel of op een cassette staat, hoe kwetsbaarder het materiaal wordt, zeker als het niet op de juiste manier bewaard wordt. Zonder dat men er weet van heeft, gaat de kwaliteit van de opgenomen beelden in de loop der jaren flink achteruit.

Regelmatig krijg ik smalfilms binnen om te digitaliseren, die al ruim 40, 50 of 60 jaar oud zijn. De kwaliteit van de beelden zijn in de loop der jaren zichtbaar achteruit gegaan. Hierdoor zijn de beelden verbleekt, blauw geworden, of bevatten bruine vlekken. Het is daarom verstandig om deze films, nu het nog kan, te laten digitaliseren en dit kan ik voor u doen. Super,Single of Normaal 8mm films kan ik voor u digitaal overzetten, zodat deze opnames niet verloren gaan. De films worden, op een professionele manier, met 2 beeldjes per seconde in gescand. Vervolgens word het materiaal omgezet in digitale vorm, en zult u een verrassend mooi resultaat zien. De beelden worden ietwat verwerkt in de computer en voorzien van rustige achtergrondmuziek. De achtergrondmuziek kan worden aangepast aan hetgeen wat zich op de beelden afspeelt. Zo worden bijvoorbeeld beelden van een trouwerij voorzien van toepasselijke muziek. Ook kan ik bijvoorbeeld beelden van een feestavond, met dansende of hossende mensen, voorzien van het geluid van opgenomen live muziek van een orkestje/band.

De prijs die u bij mij betaald ligt vaak ver onder de prijs van de concurrentie, gaat u maar Googlen en u komt dan weer bij mij terecht. Geluidsfilms overzetten is voor kleine meerprijs ook mogelijk maar houdt u er wel rekening mee dat het geluid mogelijk ook achteruit gegaan is. Wacht niet langer, en laat uw dierbare herinneringen op Super 8, Normaal 8, VHS, videotapes of cassetteband digitaliseren. Alleen op deze manier blijft de kwaliteit van het filmmateriaal gegarandeerd, en kunt u ook in de toekomst van deze beelden blijven genieten.


Zie voor de prijzen de Prijslijst.


Voor meer info bel 0714025631 of 06-45320711 of mail naar arievanrooijen@hotmail.com

Prijzen incl. 21% btw.